(0)

Feministisk kampskrift : Mod, magt & MeToo

audiobook & e-book


Dannelsesbog om feminisme og magt

Bliv klogere pü samtykke og samvÌr, fordomme, offerskam, magtrum og mediernes rolle, feminismebølger, stiletaktivisme og vÌrdien af at stü skulder ved skulder.

Denne bog er til dig, som godt kunne bruge en hjælpende hånd i den aktuelle debat om Metoo, magt og sexisme. Dig, som står på tærsklen til voksenlivet, uddannelse eller arbejdsmarkedet, eller dig, som er forælder til en, der gør. Den er til dig, der gerne vil tale med dine børn, venner eller kollegaer om køn, ligestilling og feminisme, eller dig, som måske mødte den nye Metoo-bølge med et skuldertræk og tænkte ”må man nu ikke flirte mere?”

Med udgangspunkt i egne konkret erfaringer diskuterer Gudme og Søe det paradigmeskifte, vi stür midt i, og de strukturelle forandringer, der kan give plads til, at vi kan tale højt om magt og sexisme derhjemme, i skolen og pü arbejdspladsen. Og med et kÌrligt blik pü de yngre generationer giver Gudme og Søe deres rüd til, hvordan du og vi kan komme videre herfra og ind i fremtiden.

Camilla Søe og Maria Gudme er to af initiativtagerne til #EnBlandtOs-bevægelsen. De skrev i september 2020 et debatindlæg bragt i Politiken om den sexisme og de krænkelser, der finder sted i dansk politik. 322 kvinder skrev under. I 2021 modtog EnBlandtOs Dansk Kvindesamfunds hæderspris, Mathildeprisen samt Nina Bang-Prisen. Begge forfattere er desuden udvalgt som en af årets kvinder 2021 af Femina og nomineret til Årets håb.

CAMILLA SØE (f. 1990) er debattør og konsulent og har vÌret medlem af Venstre siden 2013. Hun er uddannet i international virksomhedskommunikation fra Copenhagen Business School og bor i København.

MARIA GUDME (f. 1989) er dansk regionsrĂĽdspolitiker for Socialdemokratiet og konsulent. Hun har vĂŚret aktiv i partiet siden 2009 og er netop blevet valgt ind i RegionsrĂĽdet i Regions Hovedstaden for anden gang.