(2)

Fortidens lort

audiobook


En podcast for bÞrn: Hvad skete der med lorten dengang, man ikke havde toiletter, som man bare kunne skylle den ud i? Og hvad kan en Êldgammel lort fortÊlle os om den mÄde, mennesker levede pÄ i gamle dage, hvor koleraepidemien rasede, og folk blev syge af drikkevandet. I dette afsnit rejser Anna tilbage i tiden med lorten Peder og potteskÄret Maren, men rejsen er ikke helt nemt at forstÄ, og Anna mÄ ringe til arkÊolog Camilla Haarby Hansen for at forstÄ historien korrekt. Der er naturligvis ogsÄ quiz, lorteforsÞg og sang! Bedst for bÞrn fra 6-12 Är.

TilrettelĂŠggelse og fortĂŠlling: Anna Svensmark MĂžller & Maria Bruun-Schmidt

Medvirkende: Camilla Haarby Hansen, museumsinspektĂžr og arkĂŠolog ved KĂžbenhavns Museum

Stemmer til fiktive karakterer: Alexander Bjerregaard-Nielsen, Sara Wilkins, Laura Dybdahl, Nanna Frank, Nicholas Bruun Flensmark og Peter StenbĂŠk.

Musik og lyddesign: Anna Svensmark MĂžller & Maria Bruun-Schmidt

RedaktĂžr og ide: Mette Hovmand-Stilling

Cover: Mattias Bregnballe

Produceret af Talk Town, Story House Egmont

Velkommen ind pĂ„ toilettet! Her lugter sygt dĂ„rligt, for Anna har lige lavet en lort. Men hvorfor gĂžr vi egentlig det? Hvad sker der med lorten, nĂ„r den forsvinder ud i toilettet? Hvad gjorde man dengang, man ikke havde toiletter? Og hvorfor er der sĂ„ mange bĂžrn, der har problemer med ondt i maven? Da Anna falder over en toiletbog, Ă„bner sig en hel ny verden for hende. Bogen viser sig nemlig at indeholde bĂ„de gode historier, quizzer og forsĂžg – og sĂ„ er scenen sat. Podcasten er underholdende og bygget op omkring fiktive karakterer, men alt funderet i viden og fakta. SĂ„ledes kommer Anna bĂ„de i kontakt med en lĂŠge, en arkĂŠolog og en ekspert pĂ„ et renseanlĂŠg. Bedst for bĂžrn fra 6-12 Ă„r.

TilrettelĂŠggelse og fortĂŠlling: Anna Svensmark MĂžller & Maria Bruun-Schmidt

Medvirkende: Skiftende

Musik og lyddesign: Anna Svensmark MĂžller & Maria Bruun-Schmidt

RedaktĂžr: Mette Hovmand-Stilling

Cover: Mattias Bregnballe

Produceret af Talk Town, Story House Egmont

Efter ide af: Mette Hovmand-Stilling

Anna Svensmark MÞller er lyddesigner med fokus pÄ historiefortÊlling. Hun stÄr blandt andet ogsÄ bag den prisbelÞnnede bÞrnepodcast 'Geniale Galakser' samt podcastene 'Bamsen Berta' og 'GO! En forpustet podcast'.

Maria Bruun-Schmidt er journalist, podcaster og tekstforfatter.