(0)

Fra byens bund

E-book


Carl von Bohn er en privilegeret overklassedreng fra en lettere indavlet familie. Han har ikke forstand nok til at lÌre at stave eller regne nogenlunde korrekt, og moralfølelsen er heller ikke skarp. Alligevel er hans hengivne forÌldre overbeviste om, at der venter deres velbegavede og ulastelige søn en stor fremtid.

Da Carl nür den alder, hvor han ikke lÌngere kan lade noget hunkønsvÌsen i eller i nÌrheden af huset vÌre, beslutter hans far, at Carl trÌnger til at komme til København, hvor han kan løbe hornene af sig og lÌre at stü lidt pü egne ben. For Carl er mødet med storbyen, dens bramfrie og hürde mennesker og arbejdets realiteter müske lige prÌcis det chok, han har brug for for at skifte retning.

Aage Hermann (1888-1949) var en dansk digter, forfatter, journalist og redaktør. Han stod bag en lang rÌkke digtsamlinger og sprang senere i livet ud som børnebogsforfatter, hvor han fik stor succes med bøgerne om stewardessen Benthe Boelmann, som tit og ofte mü opklare forbrydelser eller afvÌrge katastrofer pü sine rejser rundt om i verden.