(0)

Fru Astrid Grib

audiobook & e-book


Da den unge kvinde Astrid indser, at forelskelsen aldrig bliver gengÊldt hos hendes udkÄrne, indleder hun i stedet en desperat jagt pÄ kÊrligheden. Men det betyder, at Astrid mÄ bortkaste sine ideelle tanker om Êgteskabet som en forening af kÊrlighed og erotik, og i stedet gifter hun sig med en mand, som hun i virkeligheden afskyr. Det leder til alverdens erotiske udfoldelser uden for Êgteskabet, og efterhÄnden oplever Astrid store konsekvenser ved sine valg.

Skrevet i 1901, men fÞrst udgivet 90 Är senere, er Fru Astrid Grib faktisk Thit Jensens tidligste vÊrk, men pÄ sin tid var romanens dristige kvindelige erotik simpelthen for stor en mundfuld, mente forlÊggeren. I dag giver fortÊllingen et indblik i den helt unge Thit Jensens tanker om samfundets kvinderolle, som hun igennem hele sit forfatterskab ruskede godt og grundigt op i.

"Den er vidunderlig sikkert skrevet med en rap replik, pÄgÄende sensualisme og en helt Herman Bang'sk impressionisme i tonen. Det er rent ud glimrende" Henrik Wivel, Berlingske Tidende

Thit Jensen (1876-1957) var en af Danmarks vigtigste kvindelige forfattere i det 20. Ärhundrede. Det omfattende forfatterskab breder sig isÊr over historiske og samtidsromaner, men udover de mange populÊre vÊrker huskes Thit Jensen i dag ogsÄ for sin rolle som engageret kvindesagsforkÊmper.


Narrator: Agnethe BjĂžrn
Duration: