(0)

Gatans lag

audiobook & e-book


Rosario har varit med i det kriminella gÀnget Kungarna, men hoppade av nÀr hans storebror blev mördad i ett gÀngbrÄk. Nu jobbar han i en butik, med chans att avancera. Han Àr sambo med Connie, och de vÀntar sitt första barn. Men sÄ hÀnder nÄgot som gör att Rosarios lugna tillvaro Àr ett minne blott.

Rosario njuter av sitt vardagliga liv. Han lÀser pÄ vux nÄgra kvÀllar i veckan för att fÄ slutbetyg. En dag tar Juan, en gammal kompis kontakt med honom. De pratar om Rosarios storebror, som blev dödad i ett brÄk mellan Kungarna och fiendegÀnget Vandalerna. Juan kan inte förstÄ att Rosario aldrig hÀmnades mordet. Men sÄ blir Rosarios sambo Connie attackerad, och Rosario mÄste agera ...

Gatans lag Àr skriven av William Kowalski, vars böcker har översatts till över 15 sprÄk. Han skriver om viktiga men ibland ocksÄ jobbiga Àmnen, och skildrar dem pÄ ett enkelt och realistiskt sÀtt. BerÀttelserna slutar oftast vackert och hoppfullt.

BibliotekstjÀnst har sagt sÄ hÀr om en annan bok av författaren:

”William Kowalski bevisar att ett enkelt och lĂ€ttlĂ€st sprĂ„k inte behöver innebĂ€ra att historien blir urvattnad och schematisk. Detta Ă€r en suggestiv berĂ€ttelse och trots det korta formatet utspelas den under flera Ă„r.” (Pia Lindestrand, BTJ-hĂ€fte nr 19/2014)

Och om Kowalskis bok Förlorad frihet tyckte BTJ sÄ hÀr:

”Livet i fĂ€ngelsestaden beskrivs utförligt sĂ„ att lĂ€saren fĂ„r en tydlig bild av miljön och de förhĂ„llanden som rĂ„der. (...) Detta Ă€r en lĂ€ttlĂ€st och spĂ€nnande berĂ€ttelse som lyfter fram vad som Ă€r viktigt i livet, hur mĂ€nniskor reagerar i olika situationer och hur makt skapas och upprĂ€tthĂ„lls.” (Helene Ehriander, BTJ-hĂ€fte nr 20/2022)

Viljas böcker Àr uppskattade av personer som Àr ovana vid att lÀsa eller kanske har nÄgon form av lÀssvÄrigheter. SprÄket Àr enkelt men innehÄllet Àr anpassat för vuxna lÀsare.


Narrator: Patrik Hont
Duration: