(3)

Glimmer og guld

audiobook & e-book


Da 30-Ärige Rosa MÞrk redder den unge, forÊldrelÞse pige Karin fra at drukne sig, er det ikke kun Karins liv, hun frelser. Rosa, hvis ukÊrlige mand Poul har den ene affÊre efter den anden, har ogsÄ selv opgivet livet, men Karins ulykkelige historie vÊkker alligevel Rosas medlidenhed. Med hjÊlp fra sin gamle veninde, oversygeplejersken Ida, fÄr hun skaffet Karin et job pÄ det sygehus, hendes mand arbejder pÄ, og Karins taknemmelighed bliver katalysator for Rosas beslutning om ikke lÊngere at finde sig i sin mands utroskab.

OgsÄ William Kruse, der er nyligt hjemvendt fra Amerika med sin steddatter Elinor, har sit at kÊmpe med. Hans ekskone Frida, en hjertelÞs flirt, er fulgt efter parret og hendes tilstedevÊrelse i den lille by vender op og ned pÄ alt. Og da Poul og Frida mÞdes, er det kun et spÞrgsmÄl om tid fÞr katastrofen indtrÊffer...

Johanne Sofie Korch (f. 1882 – d. 1950). Dansk forfatter. Debuterede i 1927 med en novelle i Ugens Nyheder, og begyndte efterfĂžlgende at skrive bĂžger for unge kvinder. Hun fik sit folkelige gennembrud i 1936 med romanen "Efter vinter kommer vĂ„r", og efterfĂžlgende romaner som "Den gamle gĂ„rd" (1937), "Den rige enke" (1938) og "NĂ„r isen brister" (1944) opnĂ„ede meget hĂžje salgstal. Hun er i dag mindre kendt end sin forfatterbror Morten Korch, men med sine realistiske kvindeskildringer og mere raffinerede psykologiske overvejelser overgik hun ham ofte som forfatter og i midten af 1940erne ogsĂ„ i salgstal. Johanne Korch blev i 1949 kĂ„ret som danske boghandleres yndlingsforfatter.