(1)

Graceland

audiobook & e-book


Graceland er en roman om at vÊre langt vÊk fra dem, man elsker. Om at vÊre pÄ vej og om at lÊnges efter sin familie, efter kÊrlighed, ro og andre ting, som man ikke altid ved, hvad er. Og om frygten for alle de forskellige katastrofer, som hele tiden kan blive virkelige. Romanen udspiller sig over en eftermiddag i december og er fortalt af tre stemmer.

Det er to dage fÞr jul. Familien skal samles i villaen i KÞbenhavn, men lige nu er der stille. Daisy er alene hjemme og bevÊger sig rastlÞst rundt i huset, juleferien er begyndt, hun er 12 Är, og tiden fÞles uendelig langstrakt, som et dirrende vakuum. Daisys tanker kredser om flykatastrofer og storebroren, Theo, der er pÄ vej hjem fra New York.

I en hotellobby lÞber Sylvia, deres mor, modvilligt ind i instruktÞren, hans kone og skuespilkollegaer fra gÄrsdagens forestilling. Hun afslÄr selskab og kÞrer mod KÞbenhavn, ind i et begyndende uvejr, med en fÞlelse af at vÊre berÞvet et frirum.

I New York er det nat, og Theo bevÊger sig gennem et landskab af juletableauer pÄ taxaturen til JFK International Airport. Han forsÞger at finde det rigtige at sige, inden de sÊtter hans elsker, Kamal, af pÄ vejen. Det er uklart, om de skal ses igen, men Theo er fyldt af rejsens uro, og natten er oplyst af tusindvis af lyspÊrer.

Pressen skriver:

»Hendes stemme er uimodstÄelig«

– ***** Politiken

»Klar i spyttet fortÊller Ida Holmegaard umanerligt skarpt om at fÞle, savne, vÊre og blive.«

– ***** Nordjyske Stiftstidende

»[
] en gennemgĂ„ende helstĂžbt og fornem roman [
] Ida Holmegaard bevidner med Graceland, at hendes talent er solidt og dybt funderet; som en alfet Woolf fra Randers-egnen «

– Weekendavisen

»Ida Holmagaard skriver helt usÊdvanligt godt. Graceland er sÊtning for sÊtning en vild fornÞjelse at lÊse.«

– Information