(0)

Guiden

E-book


Har Helsingfors trots allt en flod? Vem har ett minnesmĂ€rke pĂ„ Malms begravningsplats, Ă€r nedgrĂ€vd i BorgĂ„ men spökar pĂ„ trapporna till StatsrĂ„dsborgen? Hur kĂ€nns det att bada i grisblod pĂ„ Koittos scen och vem var Diktonius? Är det roligt att vĂ€xa upp i de östra förorterna?

Om att ta sig över broar och klassbarriÀrer handlar Susanne Ringells bok Guiden. Det Àr en bok om en stad och ett liv i denna stad. Oanade förbindelser uppdagas, mellan björnar och isbrytare, mellan Urho Kekkonen och runosÄngaren Larin Paraske.

Det Ă€r fullt av lĂ„s pĂ„ “KĂ€rlekens bro” mellan Högvakten och Skatudden, den verkar inte ha rum för flera förhoppningsfulla. Men mitt pĂ„ bron stĂ„r Susanne Ringell och skildrar sin hemstad pĂ„ jorden. Förbi henne dundrar de spĂ„rvagnar som gör Helsingfors till en dam av vĂ€rld.

Guiden Ă€r en annorlunda guidebok, för bĂ„de infödda och inflyttade – och för de turister som författaren betraktar som sin storfamilj. Den vĂ€lkomnar alla. Man kĂ€nner sig mera hemma. Och man har trĂ€ffat nĂ„gon.