(0)

H.C. Andersen. Guldets klang

audiobook


De mest afgørende og bevÌgende ür i H.C. Andersens liv er gennembrudsürene fra 1827-1835. Efter en veloverstüet studentereksamen debuterer H.C. Andersen med hele tre bøger og bliver publikums yndling. Men kun for en kort stund.

Den grimme ællings lange kamp mod tiderne begynder. På en studietur til Jylland og Fyn – for at samle materiale til en ny roman – forelsker H.C. Andersen sig i den rige købmandsdatter Riborg Voigt, og det bliver afgørende for den unge digter.

Riborg genelsker ham ikke. Og skuffelsen danner afsÌt for de store rejser ud i Europa, hvor den unge digter finder det store fortÌllestof, der siden gør hans romaner internationalt kendte. Men det er med eventyrerne, han bliver berømt. Og ensom.

Bjarne Nielsen Brovsts fortÌlling om H.C. Andersens liv og forfatterskab bestür af fire dele, der følger digteren fra fødsel til grav büde i Danmark og pü hans mange rejser rundt i Europa.

Bjarne Nielsen Brovst (f. 1947) er en dansk forfatter og foredragsholder, der i 1970 debuterede med "Mit hjertes have". Sidenhen har han skrevet et utal af bøger inden for genrerne digte, noveller, romaner, selvbiografi og bøger om historie. Bjarne Nielsen Brovst har skrevet en lang rÌkke biografier om kendte danske forfattere, heriblandt H.C. Andersen, N.F.S. Grundtvig og Jeppe AakjÌr.


Narrator: Troels Møller
Duration: