(0)

Helsen & Co.

E-book


Da Terese gifter sig med Erik Helsen, er det med forventning om, at de skal leve i et ligevÌrdigt Ìgteskab, som ikke er prÌget af de kønsroller, der herskede i samfundet i slutningen af 1800-tallet. De starter en møbelforretning, hvor Terese skal vÌre designer, og alt gür, som hun har hübet, indtil hun bliver gravid og mü indse, at det jÌvnbyrdige Ìgteskab nu bliver skÌvvredet, fordi moderskabet unÌgtelig forpligter mere end faderskabet. Terese har svÌrt ved at finde sig til rette i sin nye rolle, som ogsü für hendes mand til at Ìndre syn pü hende.

"Helsen & Co." handler om, hvor svÌrt det var at vÌre selvstÌndig kvinde i slutningen af 1800-tallet, nür man forsøgte at leve op til samfundets forventninger og udleve ens egne drømme, nür de ofte trak i hver sin retning.

Erna Juel Hansen (1845-1922) var en dansk forfatter og kvinderettighedsforkÌmper. Hun viede sit forfatterskab til beskrivelsen af kvindens stilling i samfundet, og hun deltog i øvrigt heftigt i debatten om kvinders rettigheder.