(0)

Hetz

E-book


Det skaber røre i den lille provinsby, da det kommer frem, at skolens bedste lÌrer er homoseksuel.

Kurt kan ikke holde tÌt, da han opdager, at hans yndlingslÌrer bor sammen med en mand. Rygtet spredes hurtigt, og en anden lÌrer indleder sammen med byens spidsborgere en hetz imod lÌreren og forsøger at fü ham fyret.

Nu vælger nogle af eleverne imidlertid at stille sig på deres yndlingslæres side og kæmpe for ham. Men hvor meget kan de stille op i 1980’ernes Danmark, hvor fordommene mod homoseksuelle stadig havde tag i store dele af befolkningen?

"Hetz" er baseret pü en sand historie og henvender sig til unge fra 14 ür. Den udkom første gang i 1981 og er udgivet som et historisk dokument med samtidens sprogbrug.

Robert Cecil Martin Elmer Berg (1930-2008) var en dansk forfatter, der büde skrev under navnet Martin Elmer og Robert C. Berg. Han var oprindeligt uddannet journalist, men debuterede allerede i 1949 som forfatter, hvilket blev hans levevej i mange ür. Han skrev büde børne- og voksenbøger samt artikler om samfundsforhold. Robert C. Berg var homoseksuel, hvilket han skrev om i fagbøger og artikler. I løbet af sin over 50 ür lange karriere udgav han et vÌld af romaner, fagbøger og artikler, som skaffede ham stor anerkendelse og popularitet.