(20)

Hidden S1A4 Irrbloss : Svanen

audiobook & e-book


Stockholm, 1973. En bomb exploderar pÄ polska ambassaden. Den unga ordningspolisen Viveca vill utreda, men chefen vÀgrar lyssna. Hemma i radhuset hotar familjetristessen. Som boxare Àr Viveca van att ta ut frustrationen med knytnÀvarna. Men pÄ jobbet möter hon hÄrt motstÄnd och börjar misstÀnka att nÄgon högre upp Àr inblandad. Med dottern Emma i slÀptÄg bestÀmmer sig Viveca för att ta saken i egna hÀnder.

Det Àr dÄ hon möter en pojke som tycks besitta en övernaturlig styrka och sprickan till de Dolda öppnas: mÀnniskor med mÀrkvÀrdiga egenskaper. NÄgra Àr starka och styr, medan andra lever ett hÄrt liv pÄ gatan. För samtidigt som de Dolda har förstÀrkta förmÄgor behöver de lindring. En del vÀljer alkohol och andra - elektricitet.

I tv-serien Hidden - Förstfödd syns Izabella Scorupco i rollen som Viveca Eldh. I IRRBLOSS utforskar Filip Alexanderson sitt urban fantasy-universum genom att berÀtta Vivecas backstory i ett 70-tals-Stockholm inte helt olikt vÄr tid. Med inspiration frÄn sÄvÀl Spanarna pÄ Hill Street och The Wire som nordisk mytologi tecknas en bild av ett samhÀlle dÀr makten har vida förgreningar och mörka hemligheter.

Avsnitt 4.