(103)

Hiidenjumi

audiobook & e-book


Kaksi kadonnutta tyttöÀ, joista toinen löytyy kuolleena kaivosta. Monisyisen rikosmysteerin juuret ulottuvat vuosikymmenten taakse, mutta pahuus ei vanhene, se kasvaa. Miksi naisten on niin vaikea pitÀÀ toistensa puolia?

Tukholmasta metoo-skandaalia Suomeen pakeneva Armi Blom ei ole noita. Hurmesuon asukkailla on kuitenkin pitkÀ muisti, ja edesmenneellÀ Hilma-mummulla on yhÀ maineensa taikauskoisessa kylÀssÀ. Kun Armi tekee karmean löydön kansallispuistosta lÀheltÀ mummolaansa Hiidenjumia, on huomio taattu. Pian hÀnen kuvansa komeilee sanomalehden rikosartikkelissa, ja ihmiset tulevat pyytÀmÀÀn hÀneltÀ apua arkaluontoisissa asioissa.

Armi ei ole koskaan halunnut paneutua salaisuuteen, joka varjosti hÀnen ÀitinsÀ lyhyeksi jÀÀnyttÀ elÀmÀÀ, mutta Hilman aikoinaan kertomat sadut herÀÀvÀt eloon ja saavat uuden merkityksen pelottavien tapahtumien myötÀ. Hurmesuon synkkÀÀn historiaan tutustuessaan hÀn tajuaa, ettÀ 70 vuotta vanha ratkaisematon murha liittyy Hiidenjumiin. Armi ei voi enÀÀ paeta totuutta.

Milka Hakkarainen on asunut Ruotsissa toistakymmentÀ vuotta. HÀn on työskennellyt uudessa kotimaassaan toimittajana ja suomen kielen opettajana. Hakkaraisen esikoisteos Ei verta rantaa rakkaampaa (2021) valittiin ilmestymisvuotensa parhaaksi esikoisdekkariksi. Sarja jatkui vuonna 2022 teoksella Maa kauhein isien.


Narrator: Aleksi Aromaa
Duration: