(1610)

Himlen over min fars tag

audiobook & e-book


Et pigeliv med tĂžrklĂŠde, tĂŠsk og selvmordstanker kulminerer, da danske Zeinab Mosawi 16 Ă„r gammel bliver sendt til ufrivillig genopdragelse i Irak - efterladt hos sin fars familie og uden pas.

Under sin opvÊkst i Danmark er Zeinab en pige, der selv vil bestemme, og det fÞrer gang pÄ gang til sammenstÞd med forÊldrene om alt fra pÄklÊdning til fester og lejrskole. Zeinab vil ikke vÊre anderledes end sine veninder fra Engholmskolen i AllerÞd. Men det bakker hendes forÊldre ikke op om. De sender hende pÄ koranskole pÄ NÞrrebro. De tvinger hende til at gÄ med tÞrklÊde. Og i 2012 begynder fem mÄneders genopdragelse i Irak, som det kun lykkes Zeinab at flygte fra med hjÊlp fra Danmark. Hjemme igen fortsÊtter Zeinabs omtumlede teenageliv. PÄ kvindekrisecentre og opholdssteder. I frygt for, hvad hendes far kan finde pÄ.

Himlen over min fars tag er en modig ung kvindes fortĂŠlling om sit desperate forsĂžg pĂ„ at navigere mellem to kulturer – og et uafrysteligt vidnesbyrd om ĂŠre og afmagt i en helt almindelig dansk flygtningefamilie. Men det er ogsĂ„ en bog om ikke at give op, om at turde trodse normer, sĂŠtte sig op imod autoriter og om at blive ved og ved med at kĂŠmpe for at blive den, man er. DĂ©t er Zeinabs historie.


Narrator: Birgitte Vestermark
Duration: