(69)

Historiens största mysterier

audiobook & e-book


Bibeln Ă€r full av namn pĂ„ sedan lĂ€nge glömda folk och berĂ€ttelser om blodiga slag, katastrofer och hjĂ€ltedĂ„d. Men Ă€r berĂ€ttelsen rena fantasier, eller bygger dramerna pĂ„ verkliga hĂ€ndelser? Och hur Ă€r det med kung Arthur? Är han Englands första kung, eller en sagofigur, som skulle ena örikets stridande kungadömen under en krona? Moderna forskare lutar Ă„t den sistnĂ€mnda förklaringen - men myten om Artur Ă€r seglivad.

Och varför byggde de gamla egyptierna pyramider och balsamerade sin döda enligt ritualer som bevarade de döda kropparna i Ärtusenden? Vi har inte alla svaren, men historiker och arkeologer fÄr allt bÀttre verktyg för att nysta upp historiens mÄnga mysterier. HÀr har vi samlat 50 av de mest spÀnnande gÄtor som fortfarande vÀcker förundran och debatt.

"Allt om Historia" tar med dig pĂ„ en halsbrytande resa till svunna tider, sĂ„ att du kan njuta av historiens största hĂ€ndelser. Följ med tillbaka i tiden – tillbaka till andra vĂ€rldskrigets frontlinjer, vikingarnas rĂ€der och egypternas gudsdyrkan. "Allt om Historia" Ă€r för dig som vill veta mer om spĂ€nnande och dramatiska hĂ€ndelser i det förflutna.