(0)

Hospitalet og jeg

E-book


"At fĂ„ tb. midt pĂ„ livets vej er omtrent som at vĂŠre gĂ„et i byen pĂ„ indkĂžb, og pludselig bliver pĂ„kĂžrt af en bus. NĂ„r man igen kommer til bevidsthed, har man totalt glemt alle ens presserende ĂŠrinder. Man kan faktisk ikke engang huske, hvor man skulle hen. Det eneste, det nu drejer sig om, er smerten i benet, Ăžmheden i ryggen, hvad man skal ha’ til middag, og hvem der ligger i sengen ved siden af."

Man skulle ikke tro, der var noget sjovt i at fÄ tuberkulose og da slet ikke ved at vÊre indlagt med det i mÄnedsvis. Ikke desto mindre er Betty MacDonalds erindringer fra sine ni mÄneder pÄ et tuberkulosehospital spÊkket med sjove anekdoter og finurlige observationer fra et sted, ingen har valgt at vÊre. Som i sine mange andre erindringsbÞger formÄr hun at skildre livet pÄ godt og ondt med en befriende portion humor og varme, som alle kunne lÊre noget af.

Betty MacDonald (1907-1958) var en amerikansk forfatter, der skrev en rékke humoristiske selvbiografiske romaner. Hun er bedst kendt for bogen "Ægget og jeg", der ligesom mange af hendes andre bþger er blevet oversat til flere fremmedsprog. Betty MacDonald stod desuden bag bþrnebogsserien "Mrs. Piggle-Wiggle".