(0)

Hyg jer!

E-book


"Hvordan kan man elske noget, der ikke er fejlfrit? Hvordan kan man fÄ sig selv til at beholde noget, der ikke fungerer optimalt, med mindre man ikke har midlerne til at anskaffe sig noget, der er bedre? Hvis jeg havde en kaffemaskine, der ikke virkede, sÄ ville jeg kÞbe en ny, med mindre jeg ikke havde penge til det. Og hvis jeg ikke havde pengene til det, sÄ ville jeg jo ikke blive ved med at prÞve at lave kaffe pÄ den. SÄ ville jeg finde andre mÄder at lave kaffe pÄ, eller ogsÄ ville jeg begynde at drikke te."

Fire mennesker mĂždes juleaften for at spille et rollespil, der hedder ’Hyg jer!’. I lĂžbet af aftenen modtager de instruktioner og spĂžrgsmĂ„l over mobiltelefon, og som spillet skrider frem, viser de fire personer flere og flere af deres mĂžrke sider. De indbyrdes forhold sĂŠttes pĂ„ prĂžve, nĂ„r sandheden om personernes fĂžlelser, fantasier og holdninger endelig bliver udtalt.

Andreas Garfield (f. 1976) er en dansk dramatiker, der stĂ„r bag en lang rĂŠkke anmelderroste skuespil. Han er uddannet dramatiker fra dramatikeruddannelsen ved Århus Teater i 2007. Samme Ă„r modtog han Reumert Talentpris for sit stykke "Hjem kĂŠre hjem". Andreas Garfields skuespil er blevet opfĂžrt i blandt andet Norge, Sverige og Canada og udmĂŠrker sig ved deres hypernaturalistiske dialog og psykologiske indsigt.