(0)

I vitögat

E-book


"I vitögat Àr" en novellsamling med fiktiva biografiska berÀttelser som ger lÀsaren en inblick i de stora författarnas liv. Boken innehÄller historier om författarna Faulkner, Tolstoj, Dickens, Almqvist, Hemingway, systrarna Brontë, Conrad, Bergman, Sjöberg, Capote, McCullers, Mansfield, Mann, och filosofen Russell.

"Han vill det Goda. Kanske Àr han inte sjÀlv den bÀsta av mÀnniskor men hur stark Àr inte hans önskan att stÀndigt lyfta fram och prisa det Goda. Den som nÄgon gÄng sett Ljuset, om Àn bara som en tillfÀllig reflex, mÄste vittna. PÄ den punkten har han inte heller svikit, och röjer det enbart hybris att pÄstÄ att hans böckers oerhörda framgÄngar framför allt Àr ett bevis pÄ mÀnniskans kÀrlek till det Goda och Sanna?"

Lars Ardelius (1926-2012) var en svensk författare och psykolog. Han debuterade 1958 och skrev ett trettiotal böcker, allt frÄn samhÀllsskildringar till sjÀlvbiografier och historiska epos. Han tilldelades ett antal olika utmÀrkelser och priser, bland annat Stora romanpriset 1973, och Aniara-priset 1979.