(1)

Inget i sikte

E-book


Sommaren 1943. Mitt under brinnande krig driver en ensam gummiflotte omkring nÄgonstans ute pÄ Atlanten. Ombord finns en amerikansk stridspilot och en tysk matros. Den ene saknar en arm, den andre hemsöks av hallucinationer. Men de har överlevt, och i vÀntan pÄ att nÄgon ska upptÀcka dem och komma till deras undsÀttning berÀttar de sina livshistorier för varandra, ungdomsminnen, kÀrleksepisoder, drömmar som ÄterstÄr att förverkliga.

Inget i sikte Àr en febrigt intensiv roman om krigets barbari, men ocksÄ om mÀnniskans eviga lÀngtan efter lycka och mening. Ett sprÄkligt mÀsterverk, gnistrande av förtÀtade bilder och rakbladsvassa reflektioner.

"Denna kortroman Àr ett av de viktigaste litterÀra krigsdokumenten. Den Àr glödgad, hÀrdad, och sÄ vass i sin precision som om den var skriven med en dolk."

Siegfried Lenz

"En sak mÄste verkligen fastslÄs: Inget i sikte Àr en bok som inte ska glömmas bort, inte fÄr glömmas. Den Àr bÄde ett tidsdokument och ett konstnÀrligt verk."

Marcel Reich-Ranicki, Frankfurter Allgemeine Zeitung

"En av efterkrigstidens mest omisskÀnnliga röster. Ett verk av rang."

SĂŒddeutsche Zeitung

"Inget i sikte Ă€r sjĂ€lva prototypen för existentialistisk litteratur pĂ„ samma sĂ€tt som Albert Camus FrĂ€mlingen, Jean-Paul Sartres Äcklet och Samuel Becketts I vĂ€ntan pĂ„ Godot."

Deutschlandfunk

"Genom den raffinerade kompositionen Àr det oavbrutet spÀnnande."

Martin Walser, 1955

"Det Ă€r fortfarande ett mĂ€sterverk. Även femtio Ă„r efter den första utgĂ„van."

Focus