(32)

Innan jag fanns

E-book


Var kommer vi ifrÄn? Och var fanns vi innan vi kom hit? Systrarna My och Py fantiserar om sin plats i universums oÀndlighet, om stjÀrnvindar och rymdbebisar och vad som hÀnder nÀr man inte lÀngre finns. En tÀnkvÀrd, vacker och svindlande saga av bilderboksskaparen Maria Nilsson Thore och Kalle Skavank-författaren Petrus Dahlin.

En vinterkvĂ€ll Ă„ker My och Py med morfar till landet. My har varit dĂ€r förut, men inte Py. Morfar och storasyster My var nĂ€mligen dĂ€r innan Py fanns. Men var fanns hon dĂ„? Kanske i rymden, föreslĂ„r My. Eller sĂ„ var hon ett pyttelitet hĂ„l, mindre Ă€n ett dammkorn.Det Ă€r visst inte sĂ„ lĂ€tt att klura ut var man kommer ifrĂ„n - eller vad som hĂ€nder efter man har funnits för den delen. Morfar Ă€r ju gammal, kommer han att skrumpna ihop till ett litet frö och bli en stjĂ€rna i rymden nĂ€r han dör?Medan My och Py hjĂ€lper morfar att bĂ€ra in ved till brasan fortsĂ€tter tankarna och frĂ„gorna att komma. DĂ„ Ă€r det tur att de har ved sĂ„ att elden kan brinna hela natten, och lite lĂ€ngre Ă€ndĂ„. Kanske i evigheters evigheter


FrÄn ett vardagligt perspektiv bjuder "Innan jag fanns" in bÄde smÄ och stora lÀsare att fundera kring vÄr plats i ett svindlande stort universum. Och bara sÄ att du vet: Det Àr trots allt viktigare att fundera och stÀlla frÄgor Àn att fÄ svar.