(260)

Irti makeanhimosta

audiobook & e-book


Miten pÀÀstÀ eroon makeanhimosta?

Ravitsemusterapeutti Pirjo Saarnia kertoo kirjassaan, miksi himoitsemme makeaa ja miten siirtyÀ haitallisesta herkuttelusta tasapainoiseen syömiseen.

Makeanhimoon liittyy harmillisia mutta monelle tuttuja oireita: painonnousun ohella niin vÀsymys, turvotus, masennus, nivelien kolotus kuin huono vastustuskykykin voivat johtua liiallisesta herkuttelusta. Pirjo Saarnia kertoo tutkimustietoon pohjaten, miten tuoda elÀmÀÀn pieniÀ muutoksia, joilla on suuri merkitys. Herkuttelusta voi pÀÀstÀ eroon helpostikin, eikÀ se vaadi koko ruokavalion remonttia. Saarnia kertoo muun muassa tunnesyömisestÀ, pikadieettien ongelmista, vÀhÀhiilihydraattisen ruokavalion eduista ja haitoista sekÀ ateriamalleista, jotka joko ruokkivat tai hillitsevÀt makeanhimoa. Kirjassa on myös konkreettisia neuvoja terveellisten aterioiden koostamiseen.

Pirjo Saarnia on laillistettu ravitsemusterapeutti ja terveystieteiden maisteri, kouluttaja ja luennoitsija, joka on toiminut ravitsemusalalla jo 20 vuoden ajan. HÀneltÀ on julkaistu muun muassa Syö oikein, sammuta tulehdus, Rasvoilla parempaa terveyttÀ ja Ruoan terveysvaikutukset. Kirjoja on kÀÀnnetty myös vieraille kielille.


Narrator: Vappu Nalbantoglu
Duration: