(1)

Ja jumala kulki yli maan

audiobook & e-book


Vereksi muuttunut joki, sammakoita, luteita, kaulapaiseita, rakeita...

Ja Jumala kulki yli maan on musta komedia pikkukaupungista ja sen asukkaista, hyvistÀ yrityksistÀ ja kÀrÀjöinnistÀ tuntematonta vastaan.

Maapalloa rÀkÀisellÀ nenÀliinalla pyyhkÀissyt koronapandemia ei ole mitÀÀn verrattuna siihen, miten JaakonkylÀÀ koetellaan. Kun sen lÀpi virtaavan joen vesi muuttuu vereksi, kansainvÀlisten uutistoimistojen katse kohdistuu monelle suomalaiselle tuntemattomaan pikkukaupunkiin. Luonnon oikuttelu ei jÀÀ punaiseen virtaan, sillÀ kaupunkilaisia piinaavat myös sammakot, hyönteisten jÀttilÀisparvet ja nivusiin pureutuvat syöpÀlÀiset.

Jokilaakson uutisten toimittaja Jaakko Jaakkola pÀÀsee raportoimaan kerrankin merkittÀvistÀ tapahtumista, kun kotikaupunkia koetellaan samoilla vitsauksilla kuin egyptilÀisiÀ aikoinaan. Kun yhdestÀ toivutaan, seuraava kolkuttelee ovea.

Jaakkola avustaa kemikaalitehdasta kaikesta syyttÀvÀÀ lÀÀkÀriÀ, hÀmmÀstelee tosi-tv:ssÀ marinoituneen kuljetusyrittÀjÀn huolettomuutta, raportoi kotipuutarhurin tulppaanien kÀrsimyksistÀ ja seuraa lasaruslaisten valmistautumista viimeiseen vitsaukseen karismaattisen tv-pastorinsa johdolla.


Narrator: Petri Hanttu
Duration: