(0)

John Locke

E-book


Den engelske filosof John Locke har sat sit fingeraftryk et utal af steder i europĂŠisk filosofi og kulturhistorie.

John Lockes (1632-1704) banebrydende syn pÄ forholdet mellem individet og samfundet dannede grobund for begrebet menneskerettigheder, ligesom hans tanker om opdragelse blev afgÞrende for oplysningstiden og ikke mindst Jean-Jacques Rousseaus filosofi om pÊdagogik og bÞrneopdragelse. Uden John Lockes erkendelsesteori er det i Þvrigt svÊrt at se, hvordan empirismen skulle have udviklet sig, som den gjorde i 1700-tallets England.

I bogen her fra 1965 fortÊller professor i filosofi Svend Erik Stybe om den store filosof, hvis indflydelse pÄ den vestlige filosofihistorie ikke kan overdrives. BÄde historien om mennesket John Lockes liv og beskrivelsen af hans filosofi er fortalt sÄ levende og interessant, at bogen vil appellere til bÄde forsker og lÊgmand.

Svend Erik Stybe (1919-1995) var en dansk idéhistoriker og forfatter, der udgav et vÊld af bÞger om bÄde dansk og europÊisk filosofi- og idéhistorie gennem de sidste mange hundrede Är. Han skrev blandt andet bÞger til brug i undervisning i idéhistorie pÄ gymnasiet og universitetet, opslagsvÊrker om filosofi og idéhistorie samt bÞger om specifikke filosoffer som Jean-Jacques Rousseau, John Locke og Baruch de Spinoza. Svend Erik Stybe blev udnÊvnt til professor i filosofi ved KÞbenhavns Universitet i 1970, hvor han forblev frem til sin pension i 1989.