(0)

Jorden

audiobook & e-book


Da den jordnÊre bonde Malte KjÊr finder, at hans elskede gÄrds Þkonomi er i fare, sÊtter han alt ind pÄ at redde sit livsvÊrk og sin videre arv til sÞnnen. FÞrst ofrer han sin egen fÞrlighed ved en vild lÞbskÞrsel, sÄdan at han fÄr udbetalt forsikring og kan redde gÄrden. Siden mÄ bonden dog gÄ endnu lÊngere, sÄledes at han ofrer sin egen sÞns livslykke ved at tvinge ham til at gifte sig ind i et i et fornuftsÊgteskab med en formuende kvinde. Thit Jensen skriver med denne roman en spÊndende beretning om en mands forhold til sin jord og sin ejendom, men ogsÄ om hans forhold til sin sÞn og den dybe generationsklÞft, som ligger imellem dem.

Jorden er en spĂŠndende beretning om menneskenes evige kamp for deres ejendom og deres samfundsposition.

Bogen er skrevet i tidens sprog og ud fra datidens retskrivning.

"Thit Jensen gav med Jorden, 1915, og Kongen fra Sande, 1919, sit bidrag til hjemstavnslitteraturen" – Marianne Zibrandtsen, Kvinfo.dk

Thit Jensen (1876-1957) var en af Danmarks vigtigste kvindelige forfattere i det 20. Ärhundrede. Det omfattende forfatterskab breder sig isÊr over historiske og samtidsromaner, men udover de mange populÊre vÊrker huskes Thit Jensen i dag ogsÄ for sin rolle som engageret kvindesagsforkÊmper.


Narrator: Anna Gadborg
Duration: