(1)

Juan Carlos d. 1 af Spanien - Kongen der abdicerede

audiobook


Udset til at vĂŠre Francos efterfĂžlger, men valgte demokratiet over magten.

Spaniens tidligere konge Juan Carlos var med til at sikre demokratiet i Spanien, og for det glemmer spanierne ham aldrig. Men en lang ÄrrÊkke med skandaler og et utal af udenomsaffÊrer spÊndte i sidste ende ben for kongen, der blev tvunget til abdikation. SÊrligt én skandale fik bÊgeret til at flyde over for spanierne. I dette afsnit af BlÄt blod og bedrag dykker vÊrterne Tine og Henrik ned i historien om Juan Carlos d. 1. Hvad han er rundet af, hvad han har haft af sejre og nederlag, og hvorfor han blev nÞdt til at abdicere. I studiet for at hjÊlpe med at fortÊlle historien er Marianne Singer, hofreporter ved Billed bladet og Anne Sofie Allarp, kronikredaktÞr pÄ Berlingske.

VĂŠrter: Tine Gudrun Petersen og Henrik Aagaard

GĂŠster: Anne Sofie Allarp og Marianne Singer

Klipper: Laura ThurĂže

RedaktĂžr: Andreas Lindinger Saxild

Hvor mange skeletter efterlod Dronning Elizabeth i det royale skab, og er Dronning Margrethe faktisk en skurk?

BlÄt blod & bedrag er kulÞrt kongestof fyldt med krimi, skandaler politik og vanvittige historier fra de royale gemakker.

Sammen med en rÊkke kloge gÊster kommer du i hvert afsnit pÄ rundtur i et af klodens mange monarkier og hÞrer om de skandalÞse kongelige, som intet kongehus kan sige sig fri for, - fra Êgteskabsbrydere, over menneskerettighedsbetvingere, til kongen der angiveligt serverer sin sÊd for udvalgte undersÄtter.

Du kommer til at lÊre monarkierne at kende helt ned i paladsernes rÄdne fundament, og fÄr et nyt syn pÄ en verden, du troede, du kendte.

Tine Gudrun Petersen er forfatter, kulturivĂŠrksĂŠtter, og mor til tre. Tine har tidligere lĂŠst historie, men har vĂŠret selvstĂŠndig siden 2015 og har blandt andet skabt store events og festivaler fra bunden. Tine Gudrun er udkommet med krimiserien om Busk- og LĂžve, og holder desuden foredrag i hele landet.

Henrik Baastrup Aagaard var en del af P6 BEATs oprindelige vÊrtsteam, da kanalen lancerede i 2011. Siden da har musikken vÊret afsÊt for det meste han har lavet, men ogsÄ med smÄ afstikkere undervejs. Han har sÄledes bl.a. stÄet bag programmet, Verdenssituationen, hvor forskellige vidende gÊster gjorde lytterne klogere pÄ national, og kulturel, identitet i lande, som af den eller anden Ärsag dominerede nyhedsstrÞmmen.