(0)

Kamppailu vallasta : Eduskuntavaalikampanjat 1945-2015

E-book


Sotien jÀlkeen puolueet rakensivat laajat organisaatiot vaalien voittamiseksi. EnsimmÀisissÀ eduskuntavaaleissa ratkaistiin Suomen yhteiskuntajÀrjestelmÀn tulevaisuus. Suksilla ja polkupyörÀllÀ kierretyistÀ tupailloista ja luokkayhteiskunnasta on vuosikymmenten myötÀ siirrytty television kautta internetin ja sosiaalisen median aikaan, jossa viestintÀtoimistojen toteuttamat julkisuuskampanjat kisaavat liikkuvien ÀÀnestÀjien sieluista.

TÀssÀ kirjassa selvitetÀÀn havainnollisesti, millÀ keinoin puolueet ovat eduskuntavaaleissa vuosina 1945-2015 pyrkineet saamaan ÀÀnestÀjÀt puolelleen ja miksi vaaleissa on kÀynyt niin kuin on kÀynyt.

Kamppailu vallasta perustuu laajaan, osin aiemmin hyödyntĂ€mĂ€ttömÀÀn arkisto- ja haastatteluaineistoon. Ă„Ă€neen pÀÀsevĂ€t yksittĂ€iset kansanedustajat ja puoluejohto, joiden nĂ€kökulma yhdistetÀÀn laajempaan yhteiskunnalliseen ja puoluepoliittiseen kehitykseen. Suomalaisen vaalikamppailun arki piirtyy esiin konkreettisesti, kiehtovasti ja viihdyttĂ€vĂ€sti.

Kirja on kohdistettu kaikille suomalaisesta politiikasta kiinnostuneille. Erityisen kiinnostava se on niille tuhansille suomalaisille politiikassa mukana oleville, joita kiinnostaa, miten vaalit on lopulta voitettu.

Kirjan ovat kirjoittaneet Eduskuntatutkimuksen keskuksen tutkijat dosentti, VTT Erkka Railo, VTT Mari K. Niemi ja VTM Sini Ruohonen sekÀ E2 -ajatuspajan tutkija VTT Ville PitkÀnen. HeidÀt kaikki tunnetaan julkisuudessa politiikan tutkimuksen ja poliittisen historian popularisoijina. HeillÀ on laaja, tutkimustyöhön pohjautuva tuntemus vaaleista ja vaalikampanjoista. Tieteentekijöiden liitto valitsi Mari K. Niemen vuoden 2015 tieteentekijÀksi.