(1)

Katamaranen: Med efterord af Torben Weinreich

audiobook


Bent Hallers prisvindende og debatomsuste debutroman fra 1976 om et trĂžstelĂžst ungdomsliv i betonghettoen er i denne digitale udgave forsynet med litteraturhistorisk perspektiverende efterord af Torben Weinreich.

Som protest mod de voksnes verden fuld af hÄblÞshed, arbejdslÞshed, skilsmisser og opgivende forÊldre, beslutter Peter pÄ 12 Är og den lidt Êldre Thomas at flygte til Sverige i en synkefÊrdig katamaran.

Torben Weinreich konkluderer i efterordet: "SpĂžrgsmĂ„let er sĂ„, om Katamaranen holder vand, om vĂŠrket kan lĂŠses i dag med udbytte som et litterĂŠrt vĂŠrk og ikke blot som et billede pĂ„, hvad der blev lĂŠst i en bestemt tidsalder. Jeg er ikke selv i tvivl om, at vĂŠrket rummer sĂ„danne kvaliteter, og at det kan lĂŠses med udbytte ogsĂ„ her ved indgangen til det 21. Ă„rhundrede. Det, der bĂŠrer vĂŠrket igennem som netop litteratur, er dets vrede og insisteren pĂ„ at vĂŠre noget andet end det, der ellers skrives – sĂ„dan som det ogsĂ„ var, da vĂŠrket udkom fĂžrste gang. VĂŠrket fremstĂ„r stadig rĂ„t og vredt og helstĂžbt. Som et rĂ„b – og samtidig en bĂžn – om forstĂ„else."