(0)

Kendte danske kvinder

E-book


"Vidunderbarn var hun, den lille Agnes Hansen, datter af musiklÊrer C.E. Hansen, da hun, kun otte Är gammel, fÞrste gang optrÄdte offentligt. 'Det forekom mig ganske naturligt, at jeg skulle spille for de mange mennesker,' siger fru Agnes Adler selv. 'Hvad var der ved det? Jeg havde spillet altid, syntes jeg, det var lige sÄ naturligt at spille som at trÊkke vejret, og desuden optrÄdte jeg sammen med min fader og min broder, og vi var jo sammenspillede vi tre.'"

Olga Eggers tegner portrĂŠtter af en lang rĂŠkke danske kvinder, der var sĂŠrligt berĂžmte og fremtrĂŠdende i 1930’erne. Gennem interviews og biografier lĂŠrer vi bĂ„de musikere, forfattere, lĂŠrere og forretningskvinder at kende. Samtidig fĂ„r vi et indblik i, hvad der skulle til, for at en kvinde kunne komme frem i livet i mellemkrigstidens Danmark.

Bogen udkom fĂžrste gang i 1934.

Olga Eggers (1875-1945) var dansk journalist og forfatter. Hun var en markant skikkelse i sin samtid som fremtrĂŠdende socialdemokrat og kvindesagsforkĂŠmper. Eggers var optaget af kvinders seksuelle frigĂžrelse og retten til prĂŠvention og abort, og hun udfoldede disse emner i flere af sine romaner.

I 1933 meldte Eggers sig imidlertid ind i det danske nazistparti og blev i 1945 arresteret af modstandsbevÊgelsen og dÞde samme Är i Vestre FÊngsel. Olga Eggers stÄr tilbage som en kompleks og sammensat skikkelse i dansk kultur- og litteraturhistorie.