(0)

Kokken

audiobook


Maravan er uddannet kok og arbejder som kÞkkenmedhjÊlper pÄ en fin restaurant i Schweiz. Da han bliver fyret, er gode rÄd dyre. Som asylansÞger er det svÊrt for ham at finde et nyt job, men sammen med sin tidligere kollega, den smukke Andrea, begynder han at lave udsÞgte middage for Êgtepar med problemer i kÊrlighedslivet. Maravan har nemlig fÄet nogle Êldgamle opskrifter fra sin bedstemor pÄ Sri Lanka. Opskrifter, som virkelig kan sÊtte fut i Êgtesengen.

Maravan er sĂŠrdeles moralsk og insisterer pĂ„, at de afrodisierende middage udelukkende mĂ„ serveres for gifte par. Men skĂŠbnen vil, at hans moral mĂ„ vige for virkeligheden. For hvad gĂžr man, nĂ„r ens elskede bedstemor har brug for dyr hjertemedicin, og ens ligesĂ„ elskede nevĂž er blevet overfĂžrt til en af De Tamilske Tigres selvmordskommandoer – og kun kan slippe ud mod passende betaling?

Snart serverer Andres og Maravan middage for velhavere fra finansverdenen og andre skumle typer. Og snart opdager de, at nogle af kunderne tjener deres formuer pÄ at levere de vÄben, som holder gang i borgerkrigen pÄ Sri Lanka.

’Kokken’ er en rigtig god blanding af romantik, forelskelse, fremmede kulturer, borgerkrig og kulinariske excesser. Alle disse ingredienser gþr at den er super underholdning og en rigtig god bog. Litteratursiden

Kokken er en rigtig god bog, og det var skÞnt endelig at lÊse noget helt andet. Der er en perfekt balance mellem den fornÞjelige del, hvor tilberedelsen af maden, ingredienserne og duftene beskrives med stor kÊrlighed, og den mere alvorlige del, der handler om vÄbensmugling, borgerkrig og flygtninge. Til sidst i bogen er desuden angivet Maravans opskrifter og sÄ kan man jo give sig i kast med det, hvis man er blevet lidt nysgerrig. Jeg er aldeles godt underholdt. Krista Hampe Thorn, Bogblogger.dk

I Kokken fĂ„r man en hjertevarm servering frisk fra fad og med det hele: Lykkelig og ulykkelig kĂŠrlighed, spĂŠnding og skumle typer, tragedie, dĂžd og hĂ„b. 
 Og ind i romanen flettes ogsĂ„ megaspĂžrgsmĂ„let om hvor langt de gode med moralen i behold kan tillade sig at gĂ„ for at stoppe de ondes gerninger. 
 Det var en fornĂžjelse at lĂŠse bogen – og som en extra godte fĂ„r man alle Maravans exorotiske opskrifter bagerst i bogen. MetroXpress


Narrator: Paul Becker
Duration: