(0)

Kom i den sidste nattevagt

E-book


"Ingen kan se døden i øjnene.

Ingen kan være fuldstændig afklaret eller helt ligeglad med dødens realitet. Men fordi vi ikke kan se døden i øjnene, kan vi godt tale om den og tale lige ud om den – vi kan i hvert fald komme længere i den åbne samtale end udenoms-snakken gør det.

I dødsannoncer er meget fü døde. De er güet bort, de er ikke mere, de har füet fred eller er sovet ind, og om et gammelt menneske pü over 90 ür kan man lÌse, at det pludselig er revet vÌk, selvom det ikke kan komme helt bag pü nogen, at mennesker dør, nür de har nüet sü høj en alder."

SjÌlesørger og sogneprÌst Bente Chernitz fortÌller om de mange tanker og overvejelser, der kommer, nür man für at vide, at man selv eller en af ens nÌrmeste skal dø. Nogle tør nÌsten ikke se sandheden i øjnene, mens andre overvÌldes af angst, depression, hübet om et liv efter døden og en barmhjertig Gud. Bogen er gavnlig lÌsning for ethvert menneske, men sÌrligt dem, der har svÌrt ved at snakke om døden.

Bente Chemnitz (1951-2006) var en dansk sognepræst og forfatter, der skrev en lang række bøger om menneskets forhold til døden. Hun var længe ansat som hospitalspræst på Rigshospitalet og efterfølgende Roskilde Amts Sygehus Køge. I mange år fulgte Bente Chernitz sjælesørgeruddannelsen hos psykiater Åse Stubbe Teglbjerg og åbnede sidenhen en klinik for sjælesorg, hvor hun rådgav folk om døden.