(0)

Kun kaikki on ohi

audiobook & e-book


Stereotypioita rikkova rikosromaani nuoren Àidin katoamisesta.

Kun vÀkivaltaista suhdettaan paennut Jennifer katoaa, jÀljet johtavat ex-mieheen. SyyttÀjÀ ajautuu lain harmaalle alueelle etsiessÀÀn todisteita miehen syyllisyydestÀ.

Jennifer on paennut vÀkivaltaista ex-miestÀÀn ja elÀÀ nyt piilossa tyttÀrensÀ Alicen kanssa. ErÀÀnÀ aamuna Alice löytyy yksin makuuhuoneesta. Asunnosta löytyy verijÀlkiÀ, ja Jennifer on kadonnut jÀljettömiin. Entinen aviomies nÀyttÀÀ onnistuneen siinÀ, mitÀ hÀn on uhannut tehdÀ Jenniferille jo pitkÀÀn: tappaa hÀnet ja hÀvittÀÀ ruumiin.

SyyttÀjÀ Richard Bielke ja hÀnen avustajansa Olivia Oldenheim johtavat tutkintaa, ja aluksi kaikki keskittyy Jenniferin entiseen puolisoon. Kun todisteet eivÀt pidÀ ja Jenniferin ruumista ei löydy, Olivia tajuaa, ettÀ tekijÀ saattaa pÀÀstÀ karkuun. HÀn kieltÀytyy hyvÀksymÀstÀ tilannetta ja menee vaarallisen lÀhelle sitÀ rajaa, mitÀ hÀn lain nimissÀ saa tehdÀ.

Kun kaikki on ohi aloittaa uuden, stereotypioita haastavan korkeatasoisen jÀnnityssarjan. Sen pÀÀhenkilö on liikenneonnettomuuden vuoksi pyörÀtuoliin joutunut Olivia Oldenheim, joka on terÀvin syyttÀjÀvirastossa ja armoton valinnoissaan, mutta jota usein vÀheksytÀÀn fyysisen vamman vuoksi.

”Koskettava, erittĂ€in jĂ€nnittĂ€vĂ€ ja ihastuttavan hyvin kirjoitettu rikosromaani.”

– SkĂ„nska Dagbladet

”Herranjestas, miten hyvin kirjoitettu! Raikkaita kielikuvia ja kaunista ilmaisua. Olen vaikuttunut – ja onnellinen, ettĂ€ satuin löytĂ€mÀÀn tĂ€mĂ€n helmen.” – Sofie Sarenbrandt

Ruotsalainen Charlotte Al-Khalili (s. 1974) on koulutukseltaan juristi, jolla on intohimo true crimeen. Innoituksensa hÀn saa sanomalehtien otsikoista ja tyylilaji on realismi.