(0)

Kuurajuhlat

E-book


TÀmÀn pÀivÀn lapset nÀkevÀt hyvien asioiden nÀlkÀÀ. Jatkuvien sota-, katastrofi- ja kriisiuutisten keskellÀ elÀminen on vaivihkaa tuonut heidÀn ajatteluunsa pelon ja kauhun. Ne varastavat helposti lapsilta uskalluksen nÀhdÀ ympÀrillÀÀn hyvyyttÀ ja kauneutta sekÀ uskoa niihin, toivontÀyteisestÀ tulevaisuudesta puhumattakaan.

Yksi vaikeimmista kohdattavista asioista ja puheenaiheista on kuolema. Asiallinen ja oikea-aikainen keskustelu aiheesta aikuistenkin kesken on monta kertaa vaikeaa, ellei mahdotonta. Kuurajuhlat-kirjan tarkoituksena on tuoda sadun keinoin oljenkorsia ikÀvien, vÀistÀmÀttÀ elÀmÀÀn kuuluvien asioiden kÀsittelyyn ja pohtimiseen lasten kanssa. Vaikeinakin hetkinÀ turvallinen arki vie eteenpÀin, eli jonkun on pestÀvÀ hunajapurkkeja, niin kuin Albinin. Kuvataiteilija Maara Vintin oivallinen kuvitus elÀvöittÀÀ mielenkiintoista juonta. Kirja on parhaimmillaan yli 7-vuotiaille lapsille.

Kuurajuhlat-kirjan tarinoissa kÀsitellÀÀn kuolemaa, luopumista sekÀ oikean ja vÀÀrÀn rajankÀyntiÀ. Valottaren ja Albinin kokemukset lÀheistensÀ kuolemista asettuvat viimein turvallisesti osaksi elÀmÀÀ. Ilo ja suru ovat ikiaikainen pari, joka usein kulkee kÀsikynkkÀÀ rinnakkain. NÀin on Kuurajuhlissakin. SiinÀ missÀ pieni keijuvauva herÀttÀÀ ihastusta, valmistautuu iÀkÀs kalastaja luopumaan elÀmÀstÀÀn. Onko viimeiset kengÀt hyvÀksyttÀvÀ jo nyt, vai piilottaisiko ne vielÀ. Ahneena ja hÀikÀilemÀttömÀnÀ tunnetun sepÀn kÀytös hÀmmÀstyttÀÀ juhlissa, ja Parantajan ympÀrillÀ leijuu salaperÀinen menneisyys. MitÀ kateus onkaan saanut hÀnet tekemÀÀn?