(0)

Kvindernes nye verden

E-book


"Hvad er feminologi?

Feminologi er et nyt emneomrÄde, og ganske kort kan det siges, at feminologi er kvindeforskning. Lad os imidlertid prÞve at give en lidt grundigere forklaring pÄ, hvad betegnelsen dÊkker.

Hvis vi tÊnker os en slags landkort over fagomrÄdet, kan vi vise, hvor feminologien ligger, ved at markere dens grÊnser og pege pÄ dens naboomrÄder og centrale del. Feminologien grÊnser op til sociologi (samfundsforskning), sexologi (seksualforskning), fysiologi, psykologi og politik."

Nynne Kochs bog "Kvindernes nye verden" bestÄr af en lang rÊkke tekster om feminisme. Bogen belyser forskellige aspekter af feminismen og sÊtter den blandt andet over for maskulinisme, forestiller sig fremtiden for kvinder, ser pÄ forskellene mellem Danmark og Sverige pÄ det feministiske omrÄde og belyser forskellene mellem det kvindestyrede og det mandestyrede samfund.

Nynne Koch (1915-2001) var en af de stÞrste danske kvinderettighedsforkÊmpere og kÞnsforskere i det tyvende Ärhundrede. Hun var i mange Är leder af KVINFO og udgav tidsskriftet "Forum for kvindeforskning" pÄ sit eget forlag Melusine. Nynne Koch udgav en lang rÊkke bÞger og essays og blev anerkendt med flere prestigiÞse priser, herunder Georg Brandes Prisen, Alt for Damernes Kvindepris, Freja-Prisen samt udnÊvnelse som Êresdoktor ved Roskilde Universitetscenter.