(0)

Kys mig

E-book


De ni noveller i Jutte Guldagers anmelderroste debutbog "Kys mig" kredser om det forbudte: Om begÌr og afsky, om lÌngsel og fortrÌngning. Kort sagt om følelser, som de fleste holder skjult, men som bor i os alle.

"-Helene?

Hun übner langsomt øjnene og ser alvorligt og bedende op pü mig, mens hun lÌgger hovedet tilbage, De indskrumpne lÌber er dÌkket af revnede sürskürper og skiller sig let, da hun hvisker:

- Kys mig.

Jeg tøver, men bøjer mig sü langsomt ned. Blikket i hendes øjne skifter brat og spidder mig i et vildt raseri, og mine lÌber rammer hendes rynkede, tørre kind, da hun i et sÌt drejer hovedet.

- Laver hun ulykker?

Knud stür i døren med whiskeyflasken i den ene hünd og to glas i den anden. Jeg retter mig op og ser ned pü det indfaldne ansigt, der bortset fra en let skÌlven ved mundvigen, atter har lukket sig:

-NĂŚ, jeg ville bare sige "goddag"

Jutta Guldager er en dansk forfatter. Hun debuterede med novellesamlingen "Kys mig" i 1995. Jutta Guldager har sidenhen udsendt to bøger og skrevet bidrag til flere antologier.

"StĂŚrk debutnoveller... Undervejs i den psykologiske afklĂŚdnings artistiske finesser er Jutta Guldager ogsĂĽ en meget underholdende og levende fortĂŚller." Hans Andersen, Jyllandsposten