(2)

Letsindighedens pris: En bog om Agnes Henningsen

audiobook & e-book


Agnes Henningsen var ikke bare kendt som forfatteren til en rÊkke kontroversielle romaner om kÊrlighed, feminisme og sex, men ogsÄ som en Êgte skandalemagerske og mor til det uÊgte barn Poul Henningsen, som kom til at spille en stor rolle i dansk kulturliv. Titlen pÄ Bodil Wambergs biografi om Agnes Henningsen er velovervejet: "Letsindighedens pris" mÄtte den store forfatter og livsstykke betale gennem hele sit liv.

"Bodil Wambergs store fortjeneste med denne bog er, at hun ikke har kvalt Agnes Henningsen under analysen. Det er altid en fare, nĂ„r livet, glĂŠden, seksualiteten, letsindigheden puttes under mikroskop. Men ikke her. Wambergs fine, prĂŠcise, humoristiske sprog og hendes Ă„benlyse glĂŠde ved hovedpersonen smitter af. I hvert fald pĂ„ mig. Jeg blev lettere under lĂŠsningen." – Ekstra Bladet

"En varm og indsigtsfuld bog om Agnes Henningsens liv og "fordérvelige" forfatterskab." – Berlingske Tidende

"Smukt nuanceret portrét af mennesket og forfatteren Agnes Henningsen." – Politiken

Den danske forfatter Bodil Wamberg (f. 1929) er uddannet cand.mag. i dansk og engelsk og arbejdede i en lang ÄrrÊkke som lektor pÄ Danmarks LÊrerhÞjskole. Bodil Wamberg er sÊrligt kendt for sine mange biografier om historiske personer, heriblandt Leonora Christine, H.C. Andersen, Grevinde Danner og Mathilde Fibiger.


Narrator: Agnethe BjĂžrn
Duration: