(9)

Lojal

E-book


Lojalitet. Det Àr vÄra vingar och bojor.

I ett undanskymt hörn av skolan sitter trettonÄriga Théo och hans bÀsta vÀn Mathis och skickar en flaska rom mellan sig.

Deras lÀrare, HélÚne, anar att nÄgot inte stÄr rÀtt till med Théo. I sina försök att rÀdda honom gÄr hon snart lÄngt utöver vad hennes yrkesroll tillÄter.

Mathis mamma Cécile gör en hÄrresande upptÀckt pÄ sin mans dator och börjar ifrÄgasÀtta om hon nÄgonsin verkligen har kÀnt honom.

Polerade fasader krackelerar samtidigt som berÀttelsens fyra trÄdar tvinnas samman allt hÄrdare. Ett fÀngslande drama om destruktiva hemligheter och outtalade lojaliteter - som trots det levereras med kÀnslighet och den mjukaste av röster.

"Delphine de Vigan griper tag i lÀsaren med den hÀr sorgliga berÀttelsen som Àr anmÀrkningsvÀrt vÀlkonstruerad och skickligt skriven. Hennes ömsinta blick lockar fram en omedelbar empati för de fyra ensamma huvudpersonerna. 'Lojal' Àr en oförglömlig bok." FEMINA

Delphine de Vigan Àr fransyska och bor i Paris. Hon Àr översatt till fler Àn 25 sprÄk och anses vara en av de riktigt stora samtida författarna i Frankrike.