(3)

Lord Hornblower

audiobook & e-book


I 1814 begür besÌtningen pü den engelske brig "The Flame" mytteri ud for Frankrigs kyst. De stiller umulige krav til deres hjemland og truer med at overgive briggen til franskmÌndene, hvis ikke kravene bliver mødt. Hornblower für til opgave at fü "The Flame" ud af mytteristernes greb og vÌk fra Frankrig. Det viser sig imidlertid at blive en svÌr opgave, for det er ikke til at skelne ven fra fjende i det forrÌderiske farvand.

"Lord Hornblower" er tiende bog i seriens indre kronologi.

Serien om den engelske søofficer kaptajn Hornblower tager os med tilbage til Napoleonskrigene og fortÌller historien om den søsyge matros, der ender med at blive en vaskeÌgte søhelt i den engelske flüde. Bøgerne er blevet filmatiseret flere gange og har opnüet stor popularitet verden over.

C.S. Forester (1899-1966) var pseudonymet for den britiske forfatter Cecil Louis Throughton Smith, der blev kendt for sine fortÌllinger om krig til søs. Hans bogserie om den royale søofficer Horatio Hornblower blev oversat til en lang rÌkke sprog og gjorde ham meget populÌr. I 1951 blev hans bog "The African Queen" filmatiseret med Katherine Hepburn og Humphrey Bogart i hovedrollerne.