(57)

Maailmanvalloittajat

audiobook & e-book


Kun toimittaja Henry Morton Stanley vuonna 1871 lÀhti Sansibarista Afrikan uumeniin, nÀky oli uljas. Seurueessa oli 200 kantajaa, ja hÀn itse ratsasti tÀysiverisellÀ hevosella. New York Herald -lehti oli lÀhettÀnyt Stanleyn etsimÀÀn kadonnutta lÀhetyssaarnaaja Livingstonea. Matkasta tuli painajainen. TsetsekÀrpÀset tappoivat hevosen, kantajat karkasivat, ja alkuasukkaat tappelivat vastaan.

Eurooppalaisten ja myöhemmin yhdysvaltalaisten maapallon tutkimus oli pitkÀ ja sitkeÀ urakka, jonka hinta oli kallis. Reilut 500 vuotta sitten Euroopassa tunnettiin vain kolme mannerta: Eurooppa, Aasia ja Afrikka, mutta 1400-luvulla löydettiin Pohjois- ja EtelÀ-Amerikka, vuonna 1606 Australia, ja lopulta vuonna 1820 Antarktis. Mannerten sisÀosissa oli kuitenkin yhÀ tyhjiÀ kohtia. Stanley löysi Livingstonen, mutta ei tyytynyt siihen. HÀn jatkoi karttojen tÀydentÀmistÀ monen muun sisukkaan ja urhean löytöretkeilijÀn tavoin.

Maailman historia vie sinut henkeĂ€salpaavalle matkalle menneisyyteen. Nauti historian suurista tapahtumista ja palaa ajassa taaksepĂ€in – takaisin toisen maailmansodan eturintamaan, viikinkien ryöstöretkiin ja jumalia palvovien egyptilĂ€isten pariin. Maailman historia tarjoaa upeita artikkeleita jĂ€nnittĂ€vistĂ€ ja dramaattisista menneisyyden tapahtumista.


Narrator: Jari Aula
Duration: