(0)

Majaften

E-book


Verden er ikke altid god og retfÌrdig. Sommetider kan den vÌre sü ondt et sted, at den kan knÌkke et menneske. Det er tilfÌldet for mange af hovedpersonerne i Christian Skovs novellesamling "Majaften". Novellerne udspiller sig i Sønderjylland under og efter Anden Verdenskrig, og hvor nogle oplever krigen helt tÌt pü, ligger den for andre som noget fjernt enten i tid eller rum. Alle har dog deres at kÌmpe med, og de fÌrreste slipper billigt.

"Titlen ’Majaften’ er blød og lys. Men de ti noveller, der her er samlet, er meget langt fra bløde og lyse. Det er ti mesterstykker i skildringen af dødens tilstedeværelse i den menneskelige bevidsthed, mesterværker, der skånselsløst afdækker sindets dæmoniske afkroge ...

De Skov’ske personer er midt i fornedrelsen eller midt i katastrofen, men samtidig har de både passeret den og er på vej mod den. Det er en mester, der fortæller.

Disse noveller er som resten af Skovs ikke særligt omfangsrige, men ubændigt ærlige forfatterskab, umulige at komme udenom." – Johs. Nørregaard Frandsen, Fyens Stiftstidende

Christian Skov (f. 1922) voksede op pü øen Als i Sønderjylland. Efter konfirmationen fik han plads pü sin onkels gürd, men han stak af og blev uddannet lÌrer og har siden 1968 ernÌret sig som fuldtidsforfatter. Christian Skov har modtaget mange hÌderspriser, heriblandt Kritikerprisen, og har vÌret nomineret til Nordisk Rüds Litteraturpris.