(0)

Meteorerna

E-book


Jean och Paul Àr tvillingbröder, sÄ lika och sÄ sammansvetsade att man brukar kalla dem för Jean-Paul. Deras barndomsÄr förflyter i aningslös lycka i en liten bretagnisk by pÄ 30-talet. HÀr kan de Ànnu gÄ fullstÀndigt upp i varandra, förskansa sig i tvillingcellens slutna vÀrld med dess regler, riter och hemliga sprÄk. Men med puberteten och den annalkande mognaden kommer ocksÄ splittringen.

Det Àr Jean som vill sprÀnga de bojor tvillingskapet lÀgger pÄ hans liv medan Paul Àr dess omutlige vÀktare. I ett försök att slÄ sig fri förlovar sig Jean med en ung kvinna, men Paul trÀnger sig emellan och förstör förhÄllandet. I vredesmod flyr Jean, men Paul följer efter honom pÄ en lÄng jakt som för till en rad betydelsemÀttade platser.

MICHEL TOURNIER föddes i Paris 1924. Han debuterade först vid 43-Ärs Älder, med romanen Vendredi, ou les limbes du Pacifique [1967] för vilken han fick det prestigefyllda Grand Prix de Roman. KaraktÀristiskt för hans romaner Àr anvÀndandet av myter och sagor för att gestalta filosofiska problem.