(0)

Min ven Jonas

audiobook & e-book


Juleaften 1980 findes en smuk, ung kvinde død pü et hotel i den norske provinsby Lillehammer. Pigen kommer ikke fra de kanter, og ingen aner, hvem hun er.

Politiets efterforskning, ledet af en kriminalkommissÌr i kørestol, fører hurtigt til flere spørgsmül end svar om pigens fortid, hvad hun døde af, og hvori relationen til hotellets güdefulde danske tjener egentlig bestod.

Som efterforskningen skrider frem lÌrer kriminalkommissÌren, som har sine egne spøgelser at slüs med, om to unge menneskers usandsynlige møde. Om Jonas, der forsøger at undslippe sin fars kvÌlende forventninger, og Carolina, som flygtede til det fjerne Danmark fra diktaturet i hjemlandet Paraguay.

18 ĂĽr senere tager Jonas, der nu bor i Burma, sammen med sin datter tilbage til Skandinavien for at gense, hvor det alt sammen skete.

"Min ven Jonas" er en roman om ungdom, venskab, flugt og om troen pü at kunne gøre en forskel i en kompliceret verden.

Lektørudtalelse af Line Hoffgaard.

Citater fra anmeldelse:

Forfatteren "har et fint sprog og lÌseren udfordres af de mange fortÌllersprog. Miljøet i Lillehammer og Dagfinn som hovedperson er interessant."

Romanen berører temaer som "venskab, skÌbne og livsvalg, flugt, hjÌlpsomhed, nÌstekÌrlighed og at gøre en forskel for andre."

Jens Lindberg (f. 1983) arbejder med sĂĽrbare grupper og har tidligere boet i Asien og Norge. "Min ven Jonas" er hans debutroman.


Narrator: Mikkel Schou
Duration: