(25)

Mustan Kuun majatalo

audiobook


Perhoshullu Saimi Salaper ja hÀnen elÀinlÀÀkÀri-isÀnsÀ saapuvat SinimÀen kaupunkiin perustaakseen luonnonvaraisten elÀinten sairaalan. Sattuman oikusta he ostavat vanhan majatalon, joka vetÀÀ Saimia salaperÀisesti puoleensa. Majatalo ei ole mikÀ tahansa huojuva huvila, vaan sen ovien takaa kantautuu mystisiÀ ÀÀniÀ, pihalla liihottelee harvinaisia perhoslajeja, ja katolla törröttÀÀ... lohiskÀÀrmeiden orsi.

VÀhitellen talo alkaa paljastaa Saimille outoja ja riemastuttavia salaisuuksiaan. Ja pian Mustan Kuun majatalo on auki tarjoten turvapaikan kaikille salavÀkelÀisille: hiisille, rÀpeltÀjille, keijuille, peikoille, ilkinakkeleille ja muille luonnonhengille. Mutta vain siinÀ tapauksessa, ettÀ erÀs ihminen, salamieli, haluaa auttaa. Koko salamaailma odottaa salamielen pÀÀtöstÀ henkeÀÀn pidÀtellen. Kukaan ei kuitenkaan vielÀ aavista uhkaa, joka vÀijyy melkein oven takana.

Pakahduttavan hauska ja jÀnnittÀvÀ seikkailu aloittaa uuden fantasiatrilogian, jossa Saimi ja hÀnen ystÀvÀnsÀ hiisiprinsessa Anskariina, kyklooppi Tuffe Kloppi, painajainen Hilja Hahmoton, yksisarvinen Silkki, koirankuonolainen Ulvos Hukkanen, maahinen Pikkukorva ja jeti Kallanen tempautuvat uskomattomaan tapahtumien vyyhteen salavÀen pelastamiseksi.

Tunnetun tekijÀkaksikon uutuudessa ajankohtaiset luonnonvaraisten elÀinten ja ympÀristön suojelun teemat nivoutuvat raikkaalla tavalla kansanperinteeseen ja mytologiaan. SalaperÀinen Mustan Kuun majatalo pitÀÀ vastustamattomasti otteessaan.

Arvid Lydecken -palkinto 2022.

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-ehdokas 2022.

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia 2022 lukijoiden suosikki.

Reetta NiemelÀ on palkittu runoilija ja lastenkirjailija. NiemelÀ toimii aktiivisesti lastenkulttuurin saralla, ja on mm. toteuttanut sanataidepajoja ja esiintynyt pÀivÀkodeissa ja kouluissa ympÀri Suomen. NiemelÀn ehtymÀttömÀstÀ mielikuvituksesta ovat saaneet alkunsa myös rakastetut Vilske-aapisen sekÀ Kummaa-esiopetusmateriaalin tarinat ja Pikkiriin pulmatoimisto -sarja.

Katri Kirkkopelto on kuvataiteilija, kuvittaja ja kuvataideopettaja. HÀn on kuvittanut lukuisia rakastettuja kuvakirjoja ja oppikirjoja. Kirkkopellon teokset Piki (2016) ja Molli ja maan ÀÀri (2020) olivat Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokkaina.

7+


Narrator: Anna Kuusamo
Duration: