(3)

Ofrene

audiobook & e-book


En roman om kĂŚrlighed og det vĂŚrste der kan ske. Om angsten og sorgen, om skylden og skammen. Om lĂŚngslen efter at tage blodig hĂŚvn.

En sommernat i det indre København bliver en ung jurist overfaldet. En fremmed mand trÌkker hende ind i en port og voldtager hende.

Det lykkes hende at komme hjem til sin kĂŚreste og sammen anmelder de forbrydelsen. Alt i deres forhold forandres.

Igennem kÌrestens øjne følger vi kvindens vej gennem retssystemet fra modtagelsen i voldtÌgtscenteret til den dag i Københavns byret, hvor sagen skal for en dommer. Vi ser hvordan sagen splitter hende ad, hvordan hun gradvist opløses under systemets granskende blik, men ogsü hvordan vores fortÌller bliver voldtÌgtsforbryderens andet offer og raser, sørger, kÌmper for at forstü og besÌttes af lÌngslen efter hÌvn.

Morten Brask (f. 1970) har et internationalt anerkendt forfatterskab bag sig, senest med den autofiktive roman En pige og en dreng og portrÌtbogen I morgen stopper jeg om DR-vÌrt Anja Fonsecas kamp med bulimi. Forfatteren vandt i 2015 den prestigefyldte italienske litteraturpris Premio Bottari Lattes Grinzane og har tidligere modtaget Edoardo Kihlgren opera prima per la letteratura europea samt nomineringer til Premio Letteraria, Prix du roman Fnac og Prix Chapitre du roman europÊen. I 2011 modtog forfatteren Kunstfondens treürige arbejdslegat. Morten Brask bor og arbejder i København.


Narrator: Peter Carstens
Duration: