(1)

Painokoneet seis!: Kertomuksia uuden journalismin ajasta

E-book


Miten pysyÀ perÀssÀ kun maailma muuttuu? Tietenkin tiedotusvÀlineiden avulla. Mutta miten pysyÀ perÀssÀ kun tiedotusvÀlineet muuttuvat? Se onkin jo hankalampi kysymys. Toimittaja Johanna Vehkoo kertoo, mistÀ journalismin ja tiedonvÀlityksen muutoksessa on kyse. Onko journalismi kriisissÀ? Miten perinteinen media voi vastata sÀhköistyneen ja verkottuneen maailman esittÀmiin haasteisiin? Millainen on uuden median suhde demokratiaan?

Ja mitÀ laatujournalismi voi nykyaikana oikein tarkoittaa? Vehkoo ei ole huolissaan sanomalehtien tulevaisuudesta, sillÀ journalismi ei ole vain mustetta paperilla. Sen sijaan meidÀn tulee pohtia laatujournalismin tulevaisuutta. Laadukkaan sisÀllön elintila kapenee koko ajan, kun mediaorganisaatiot syövÀt itseÀÀn sisÀltÀpÀin. Perinteisen median uumenista ei juuri kuulu ÀÀniÀ, jotka vaatisivat muutosta. Samaan aikaan digitaalinen journalismi löytÀÀ uusia vÀyliÀ vanhasta kaartista vÀlittÀmÀttÀ. Robotit korvaavat urheilutoimittajat ja joukkoÀly auttaa tutkivaa toimittajaa.

Painokoneet seis! perustuu Vehkoon tutkimuksiin ja kokemuksiin toimittajantyössÀ. Se on tÀrkeÀ puheenvuoro aikana, jolloin journalismin yhteiskunnallisesta roolista on syytÀ huolestua maassa, jossa on vÀkilukuun suhteutettuna eniten toimittajia koko maailmassa.