(4)

Prinsen av Porte de la Chapelle

E-book


"Idag Àr det lördag och jag ska fly frÄn Sverige. Det lÄter helt skadat. Det borde inte finnas ord för det som hÀnder nu. Men orden finns och allt Àr pÄ riktigt."

Efter tre Är i Sverige kliver Salar pÄ tÄget i Malmö. Han vet inte vart han ska, bara att han mÄste fly igen. Kanske kommer han aldrig mer att trÀffa Karin och Albin. Han har blivit en del av deras familj, gÄtt i skolan och lÀrt sig sprÄket. Sedan kom avslaget.

NÀr tÄget rullar över bron stÀnger Salar av mobilen. Han orkar inte förklara, orkar inte ta farvÀl. Under en farlig resa genom Europa försöker han förtrÀnga sin svenska familj. Men vissa saker försvinner inte, hur mycket man Àn blundar.

Salar hamnar i Paris och det provisoriska tÀltlÀgret vid Porte de la Chapelle. DÀr möter han Najib, som hjÀlper honom att hantera det svÄra livet som flykting i Frankrike. Bland rÄttor, rÀdsla och polisrazzior vÀxer en vÀnskap fram.

En mörk och Àrlig roman om en ung mÀnniska som slÄss för sin vÀrdighet i ett omÀnskligt system.

Prinsen av Porte de la Chapelle Àr en fiktiv berÀttelse som bygger pÄ verkliga omstÀndigheter. Annelie Drewsen har gjort omfattande research och intervjuat ungdomar som lever pÄ gatan i Paris - mÄnga av dem med starka band till Sverige.