(11)

Puhelimen pomoksi: Ota digimaailma haltuun

audiobook & e-book


Tartu digiÀ sarvista!

Viekö digilaite sinua? Kutsuuko se koko ajan piippauksillaan? Houkuttelee se katsomaan uusia sisÀltöjÀ, vaikka sinun piti tehdÀ jotain ihan muuta? Ei hÀtÀÀ! Lue tÀmÀ kirja, ja sinusta tulee puhelimen pomo!

Katsot viidettÀ kissavideota putkeen. Ruudun ja sinut on vallannut oikea kissainvaasio, eikÀ loppua nÀy! Tuntuu lÀhes mahdottomalta lopettaa videoiden katsomista, vaikka se ei enÀÀ tunnukaan kovin hyvÀltÀ. Laitteet ja niiden sisÀllöt ovat koukuttavia, eikÀ ole ihme, ettÀ jumitut Youtube-videoihin, peleihin tai tiktokeihin. Mutta miksi ne oikein ovat koukuttavia? Miten ne vaikuttavat ihmissuhteisiin? Voisiko koukuttavuuden taustaa ymmÀrtÀÀ? Olisiko sen avulla helpompi ottaa laite haltuun ja ryhtyÀ sen pomoksi? Jospa laite ei veisi sinua vaan sinÀ laitetta?

Kirjan mukaansatempaavan tyylin, osuvien esimerkkien ja hauskan kuvituksen avulla kerrotaan, miksi digilaitteet tuntuvat siltÀ, miltÀ ne tuntuvat, ja miksi niitÀ haluaisi vÀlillÀ kÀyttÀÀ koko ajan.

Aino-Mari Tuuri (VTM) on tietokirjailija ja toimittaja, joka kirjoittaa monipuolisista ja ajankohtaisista aiheista lapsille ja aikuisille. HÀnellÀ on tekeillÀ myös lapsille suunnattu podcast-sarja, jossa lapset pÀÀsevÀt itse ÀÀneen digilaitekÀytöstÀÀn. Aino-Marin kodissa vilkkuu lukuisia digilaitteita, joista on joskus iloa ja vÀlillÀ vaivaa.

Lille Santanen on toiminut kuvittajana ja graafikkona vuodesta 2011. HÀn hankki juuri Àlypuhelimen yli viiden vuoden Àlypuhelintauon jÀlkeen mutta aikoo jatkossakin vastaanottaa puheluita ja tekstiviestejÀ vanhaan ÀlyttömÀÀn luuriinsa. Puhelimen pomoksi onkin hÀnelle tÀydellisen ajankohtainen ensimmÀinen kokonaisen kirjan kuvitustyö.