(173)

Rebeccas blod

audiobook & e-book


Nu i ny remastrad version!

PÄ vÀg ner i hamnen för att ta sitt liv rÄkade David Lehman passera Kvinnoborgen, ett skyddsboende för kvinnor i en kringbyggd gammal skÄnegÄrd. GÄrden lÄg i mörker, sÄ nÀr en pickup körde upp blev han skrÀmd av strÄlkastarna och tog skydd i ett buskage. Dramat han bevittnade och motvilligt drogs in i skulle förÀndra hans liv.

Det var förestÄndaren för Kvinnoborgen, Viola Malmborg, som anmÀlde försvinnandet av sin kollega, Rebecca Ernfridsson. Joakim Hill och hans kollegor vid polisen i Helsingborg insÄg allvaret i situationen, och sökandet började. Men, rörde det sig om kidnappning... eller mord? Hill hade inte mycket att gÄ efter, frÄnsett att Viola föreföll misstÀnkt ivrig att tala direkt till media. Litade hon inte pÄ polisen, eller lÄg nÄgot annat bakom? För Hill var det viktigt att snabbt förstÄ vad som pÄgick. Det kunde handla om timmar...

Under tiden fann sig David Lehman inlÄst pÄ en vind ovanför den kidnappade. Allting handlade inte bara om honom nu, utan om Rebeccas chans att överleva. Han hade redan bevittnat mer Àn han ville. Och svurit pÄ att han aldrig ville se Rebeccas blod flyta - inte en gÄng till!

Bodil MÄrtensson har akademisk bakgrund frÄn Lunds universitet, i bland annat konstvetenskap. Hon började redan som ung teckna och mÄla. Men vÀl bosatt och förÀlskad i Helsingborg drabbades hon av inspiration i duschen en morgon, besökt dÀr av Joakim Hill som menade att hon mÄste skriva hans berÀttelse. Den första boken i serien nominerades till Polonipriset. Denna roman Àr en fristÄende uppföljare till Brottskod 09.

"En upprörande roman, med mycket bra skildring av den starkes förakt för den svage" - Ingalill Magnusson BTJ

"Otrolig spÀnning - allra högsta klassen i genren!" - Göran Engström SmÄlands-Tidningen

"En vÀl genomtÀnkt, dramatisk och spÀnnande berÀttelse ..." - Emma Tornborg SDS

"En författare jag hÄller högt sedan lÀnge - detta Àr en utmÀrkt spÀnnande bok" - Jean Bolinder SkÄnska Dagbladet