(0)

Rejser i Luftballon

E-book


"Min første opstigning fandt sted 30. maj 1868.

Vi begiver os til salen, hvor ballonen ligger. Den er endnu ikke fyldt, blot en umĂĽdelig bunke ferniseret silke indesluttet i det omgivende nets masker, en uformelig masse.

For det uindviede øje er det blot en vÌv af sü og sü stor lÌngde og bredde, men luftskipperen ser pü denne livløse ting med et andet øje. Han ser denne uformelige masse hurtig antage et andet udseende og føler en underlig bevÌgelse i sit indre."

Den legendariske astronom og forfatter Camille Flammarion fortÌller om nogle af sine mest fantastiske rejser i luftballon. Han var en af pionererne inden for dette spÌndende omrüde, og hans beskrivelser af büde den tekniske del og den følelsesmÌssige oplevelse ved at svÌve sü langt over jorden er fascinerende lÌsning, uanset om man lever i 1891, hvor bogen først udkom, eller om man lÌser om rejserne pü denne side af ürtusindeskiftet.

Camille Flammarion (1842-1925) var en fransk astronom og forfatter, der med sin spÌndende foredrag og populÌre skrifter var med til at vÌkke en bred interesse for astronomien. Han udgav flere bøger om astronomi, men er ogsü kendt og elsket for sine skønlitterÌre vÌrker, som er udkommet i store oplag overalt i Europa. Mange af hans vÌrker er oversat til dansk.