(8)

Ritari d'Harmental

audiobook & e-book


EletÀÀn vuotta 1718 Pariisissa. Ritari d’Harmental on mies, joka ei kaihda seikkailuja. Vitsailua d’Harmental ei kuitenkaan siedĂ€. Kun hĂ€nestĂ€ ja hĂ€nen sydĂ€nkĂ€pysestÀÀn Sophie d’Avernesta tehdÀÀn pilaa, d’Harmental on valmis taisteluun. D’Harmental ei kuitenkaan arvaa, ettĂ€ pian hĂ€n on sekaantunut johonkin miekkataistelua suurempaan asiaan. Ranskan kuningas Ludvig XV on alaikĂ€inen, ja hallitusta hoitaa sen takia Filip II, OrlĂ©ansin herttua. Kaikki eivĂ€t ole herttuaan tyytyvĂ€isiĂ€. Herttuaa vastustaa kokonainen salaliitto – mutta kummalla puolella sitĂ€ ritari d’Harmental mahtaa seisoa?

Ritari d’Harmental aloittaa jĂ€nnittĂ€vĂ€n seikkailukirjasarjan. Seuraavat osat ovat Salaliitto ja Rakkaus voittaa kaikki.

Ritari d’Harmental ei epĂ€röi vetÀÀ miekkaansa esiin, jos hĂ€nen kunniaansa loukataan. Kun Ranskan sijaishallitsija onnistuu suututtamaan d’Harmentalin, hĂ€nellĂ€ on syytĂ€ pelĂ€tĂ€. Onnistuuko salaliitto syöksemÀÀn hallitsijan vallasta?

Alexandre Dumas (1802–1870) syntyi pikkukaupungissa lĂ€hellĂ€ Pariisia. Dumas’n isoĂ€iti oli afrikkalaislĂ€htöinen, karibialainen orja, minkĂ€ vuoksi myös Dumas kohtasi elĂ€mĂ€ssÀÀn paljon rasismia. Kirjailijana Dumas on tunnettu erityisesti historiallisista romaaneistaan ja seikkailuistaan, jotka ovat tehneet hĂ€nestĂ€ maailman luetuimman ranskalaisen kirjailijan. Dumas kirjoitti myös nĂ€ytelmiĂ€ sekĂ€ artikkeleita sanoma- ja aikakauslehtiin.


Narrator: Tapio Rauvala
Duration: