(0)

Rohkaisukirja ujoille

audiobook & e-book


PÀÀstÀ irti jÀnnittÀmisestÀ

Psykologi Joni Martikaisen Rohkaisukirja ujoille avaa sosiaalisen herkkyyden periaatteita ja tarjoaa keinoja ujouden kanssa elÀmiseen.

JÀnnittÀminen on ujolle tuttu tapa reagoida epÀmukavilta tuntuviin tilanteisiin. Jos sosiaalisesti herkkÀ ihminen kokee ujoutensa taakkana, se voi vahvistaa negatiivista minÀkuvaa ja herÀttÀÀ halun muuttaa omia luonteenpiirteitÀÀn, vaikka piirteet pohjautuvat usein luontaiseen tapaamme reagoida sosiaalisiin tilanteisiin. JÀnnittÀmisen tunteen voi kuitenkin oppia kohtaamaan, eikÀ siitÀ tarvitse pyrkiÀ eroon.

Psykologi Joni Martikaisen Rohkaisukirja ujoille avaa sosiaalisen herkkyyden periaatteita ja jÀnnittÀmisen taustalla olevia uskomuksia. Martikainen kertoo myös omien kokemustensa kautta, miten ujous nÀkyy arkipÀivÀisissÀ tilanteissa ja miten omat voimavarat sekÀ erilaiset kuormitusalueet voi tunnistaa.

Kirja summaa tutkimustiedon helppolukuisella ja ymmÀrrettÀvÀllÀ tavalla ja tarjoaa kÀytÀnnön työkaluja ujouden helpottamiseen. Hidasta elÀmÀÀ -kirjaperheeseen kuuluva teos keskittyy erityisesti ujouden hyviin puoliin ja auttaa lukijaa hyvÀksymÀÀn oman sosiaalisen herkkyytensÀ sekÀ luomaan tasapainoisemman suhteen itseensÀ.

Joni Martikainen (s. 1982) on helsinkilÀinen psykologi, kouluttaja ja tietokirjailija. Akateemisessa tutkimustyössÀÀn hÀn on perehtynyt erityisesti ihmisen persoonallisuuden ja mielenterveyden vÀliseen yhteyteen. KliinisessÀ työssÀÀn hÀnen erikoisosaamisenaan on persoonallisuuden, tunne-elÀmÀn ja ajattelumallien yksilötutkimus.